Marklin
banner

Ποιοί Είμαστε;

Ελληνικό Μοντελιστικό Κέντρο
Καλώς ήλθατε στο διαδικτυακό τόπο του Ελληνικού Μοντελιστικού Κέντρου.  Ασχολούμαστε με τον τρενομοντελισμό και την κατασκευή μακέτας, και ειδικότερα με τα προϊόντα της Märklin.  Διαθέτουμε υλικά και είδη τρενο-μοντελισμού.
Το ηλεκτρονικό αυτό κατάστημα δημιουργήθηκε από μια ομάδα τρενομοντελιστών, και ειδικότερα, εραστών των μοντέλων της αγαπημένης μας εταιρείας Märklin, για να δώσει κατ΄ αρχάς προϊόντα σε όλους τους φίλους της εταιρείας σε τιμές ανταγωνιστικές διεθνώς, αλλά κύρια, για να υποστηρίζει επαγγελματικά όλο τον κύκλο του after sales με ποιοτικό και φθηνό service, μετατροπές αναλογικών μηχανών σε ψηφιακές, αλλαγές decoder, και προσθήκη ήχων και φώτων σε μηχανές και βαγόνια. Τέλος, για να δημιουργήσουμε έναν δικό μας χώρο, όπου θα μπορούμε να βρισκόμαστε, να κουβεντιάζουμε, να διοργανώνουμε εκδρομές και επισκέψεις (που αλλού, ..στις εκθέσεις και στο εργοστάσιο της Märklin !!!), και κυρίως, να τρέχουμε και να δοκιμάζουμε τα τρένα μας στις μακέτες που έχουμε στο Κατάστημά μας επί της οδού Ηρακλείτου 120 στο Χαλάνδρι.
Η πρόσβαση στο κατάστημά μας είναι πολύ εύκολη με τα Δημόσια Μέσα Μεταφοράς (ο Σταθμός Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας βρίσκεται σε απόσταση 1250 m από το κατάστημα).   Πληροφορίες πρόσβασης με χάρτη θα βρείτε στην αρχική μας ιστοσελίδα στην επιλογή menu: Εξυπηρέτηση Πελατών/ Επικοινωνήστε Μαζί Μας.

Service

Ειδικευόμαστε στην επισκευή και συντήρηση όλων των μοντέλων Märklin H0/OO. Οι σημαντικές εργασίες που αναλαμβάνουμε είναι  ψηφιακές μετατροπές σε αναλογικές ή 6080 σε MM2 ή MFX. Αντικατάσταση γραναζιών (όπου υπάρχουν ανταλλακτικά) και μετατροπές κινητήρων εναλλασσόμενου ρεύματος LFCM, SFCM και DCM σε 5πολικούς υψηλής απόδοσης κινητήρες DC, ειδικά για ψηφιακή μετατροπή. 
Η επισκευή και η συντήρηση πραγματοποιούνται στις μηχανές Märklin από το 1950, όπως η σειρά 800xx και οι σειρές 30xx / 31xx /33xx /34xx /35xx μέχρι τις τρέχουσες σειρές 36xx, 37xx και 39x. Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα ανταλλακτικών σε απόθεμα, και πλήρης σειρά αποκωδικοποιητών κίνησης και ήχου,Märklin MM2, mLD /3, mSD /3. Τα ανταλλακτικά Märklin προέρχονται απευθείας από την Märklin ή από διάφορες εμπορικές εταιρίες στη Γερμανία, ανάλογα με την εποχή και τον τύπο της παραγωγής των μηχανών. Μόνο γνήσια ανταλλακτικά Märklin χρησιμοποιούνται σε όλες τις εργασίες συντήρησης και μετατροπής. Ωστόσο, τα μόνα μη τυποποιημένα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται είναι τα καλώδια, το θέρμο-συστελλόμενο πλαστικό, κα δευτερεύοντα υλικά, όπου αυτό είναι απαραίτητο. 
Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα υπηρεσιών που αναλαμβάνουμε και έχουμε καθορίσει 3 τιμές.

1. Πρώτο επίπεδο – Επιθεώρηση
Αυτό περιλαμβάνει αποσυναρμολόγηση, ένα ξέπλυμα με διαλύτη λίπανση και επανασυναρμολογήση του σώματος. 
Αυτό γίνεται  ώστε να μπορούμε να επιθεωρήσουμε και να αξιολογήσουμε την κατάσταση των σημαντικών τμημάτων χωρίς την από  χρόνια εναπόθεση λαδιού και ακαθαρσιών. 
Ο πελάτης ενημερώνεται πάντα σε αυτό το σημείο για τις δυνατές επιλογές και το κόστος. 
Επίσης απλές επισκευές όπως ξεκολλημένα καλώδια κινητήρα ή χαλαρές βάσεις κινητήρων, που επισκευάζονται χωρίς αποσυναρμολόγηση του πλαισίου, βρίσκονται μέσα σε αυτό το πρόγραμμα. 

2. Δεύτερο επίπεδο – Βασική επισκευή
Σε αυτήν την επισκευή αντικαθιστούμε όλα τα αναλώσιμα όπως τα ελαστικά έλξης, τις ψήκτρες και τις λάμπες. Οι μικρές επισκευές, όπως η αντικατάσταση ρότορα ή η αντικατάσταση ενός αποκωδικοποιητή εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία.
Οι μηχανές επιστρέφονται με πρακτικό επισκευής και  πληροφορίες  ψηφιακής διεύθυνσης.
Σημείωση: Περιλαμβάνεται και το κόστος επιθεώρησης.
3. Τρίτο επίπεδο – Σημαντική επισκευή
Αυτό συμβαίνει συνήθως για μετατροπές από αναλογικές σε ψηφιακές, για την αντικατάσταση γραναζιών και γενικά επισκευές  όπου χρειάζεται πολύς χρόνος εργασίας.
Ο επιπλέον προγραμματισμός του αποκωδικοποιητή σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη χρεώνεται επιπλέον, ανάλογα με τον χρόνο που απαιτείται. 

4. Τέταρτο επίπεδο – Επισκευές με εξαιρετικά χρονοβόρες εργασίες
Μετατροπές φωτισμού σε LED, προσθήκη λειτουργιών που δεν υπήρχαν (Φωτισμοί καμπίνας, κόκκινα πίσω φώτα, τοποθέτηση γεννήτριας καπνού όπου δεν προβλέπεται κλπ).
Αυτές γίνονται μόνο μετά κατόπιν συζήτησης με τον πελάτη. 
Αυτοί οι τύποι εργασιών περιλαμβάνουν φρεζάρισμα των πλαισίων για την τοποθέτηση κινητήρων DCκαι αποκωδικοποιητών σε μηχανές που δεν καλύπτονται από τα κιτ της Märklin.
Aυτές οι μετατροπές γενικά αποφεύγονται λόγω πολυπλοκότητας και κόστους.
ΤΙΜΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ
1. Μόνο επιθεώρηση – € 20
2. Βασική επισκευή – € 30
3. Γενική επισκευή – € 60
Στις τιμές αυτές δεν περιλαμβάνονται ανταλλακτικά και αναλώσιμα, τα οποία επιβαρύνονται επιπλέον, σύμφωνα με τις ισχύουσες τιμές ή με τις τιμές των ειδικών ανταλλακτικών που προμηθευόμαστε από διάφορες πηγές.
Παρεχόμενη υπηρεσία
Η ποιότητα της επισκευής γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό με άριστες γνώσεις και πολύχρονη εμπειρία. 
Αναλαμβάνουμε και εκτελούμε μόνο εργασίες οι οποίες προβλέπονται ή είναι δοκιμασμένες και γενικά αποδεκτές, και όχι διάφορες «πατέντες».
 Η εργασία είναι με εγγύηση 6 μηνών καλής λειτουργίας με την προϋπόθεση ότι δεν θα ανοιχθεί η μηχανή για κανένα λόγο από μη εξουσιοδοτημένο άτομο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επίσης αναλαμβάνουμε την συντήρηση και επισκευή μηχανών και άλλων εταιρειών όπως TRIX, Roco, ESU, Fleishmann, Brawa κλπ.
Επίσης συντηρούμε υλικό N, Z, LGB, 1 κλπ.
Τοποθετούμε φώτα σε βαγόνια. 

banner